Kategorier
Bygg

Nya användningsområden för asfalt i Göteborg

Asfalt är ett starkt och smidigt material som är mycket lätt att lägga och som blir beständigt och hållbart. Därför är det många som hittar fler användningsområden för materialet i Göteborg.

Om du kör på vägar och gator så kör du på asfalt. Det är ett material som numera används frekvent på alla ytor där du kör mycket med bilar och andra fordon. Asfalten har även hittat inomhus i parkeringshus, och används till och med av privatpersoner på uppfarter. Men det finns ändå fler användningsområden där du kan använda dig av asfalt när du bor i Göteborg. Sätt som kan vara lite mer udda men som ändå fungerar mycket bra.

Asfalt på nya ytor

Det som är speciellt med asfalt är att du kan styra hur genomsläppligt och grovt det är med tanke på hur stora stenar du häller i. Med andra ord kan du få en asfalt som är helt slät, ifall det är vad du önskar dig. Och det är där som asfalten nu börjar ta fler ytor i besittning. För du kan till och med lägga asfalt inomhus i ditt hem, ifall du vill vara extra progressiv. Och skulle du göra det så kan du även välja mellan olika färger. Idag finns asfalt även i grönt eller rött, men det är endast begränsningar som beror på att det är så pass sällan som det används. Och även ifall du inte känner för att ha asfalt i vardagsrummet så kanske källaren passar? Läs mer om asfalt på denna hemsida: asfaltgöteborg.nu

Kategorier
Bygg

Börjar huset bli slitet? Gör en fasadrenovering i Göteborg

Om ditt hus börjar bli slitet och kanske till och med är trasigt eller skadat på sina ställen, då behöver du hjälp med fasadrenovering. Anlita en firma som kan hjälpa dig i Göteborg.

En renovering av husets fasad kan tyckas vara ett lättsamt och enkelt projekt, men faktum är att det i värsta fall kan bli ganska så omfattande arbete. Beroende på hur pass skadat vissa delar av husets utsida är, så kan man behöva lägga ned väldigt mycket tid och energi på renovering av fasaden. Det bästa man kan göra om man ser att huset börjar bli i dåligt skick är att anlita en firma som kan komma och utföra en fasadrenovering. När man gör en renovering av husets fasad håller huset längre och man slipper eventuella stora skador som kostar mycket pengar.

Olika typer av hus behöver olika typer av fasadrenovering

Lägenhetshus och liknande byggnader genomgår fasadrenoveringar ibland, oftast bara för att kunna reparera mindre skador och liknande. Det kan handla om puts eller färg som lossnat på ett par ställen till exempel. Och vid sådana tillfällen blir inte fasadrenoveringen särskilt tidskrävande eller kostsam. Skillnaden ligger i hur mycket jobb som behöver göras och hur mycket som behöver åtgärdas. Fasadrenovering är ett väldigt brett begrepp som innefattar en rad olika arbeten som utförs på flera olika typer av fasader. Vad man har för fasad på huset spelar också in, alla typer av fasader slits inte lika mycket till exempel. Läs mer om fasadrenovering på denna hemsida: fasadrenoveringgöteborg.se

Kategorier
Annat

Fallskyddsutbildning kan vara på liv och död

Det finns ingenting som är viktigare än säkerhet när man jobbar på hög höjd. Därför ska du alltid ha genomgått en fallskyddsutbildning innan du ger dig upp på arbete på höga ställningar.

Att jobba på höga höjder är ingen lek. Det skulle till och med kunna sägas vara på liv och död. Bara tänk dig själv att du jobbar på en byggställning dussintals meter upp i luften. Vet du inte hur du ska hantera säkerheten så kan arbetet vara förenat med livsfara. I bästa fall kanske bara en grov överträdelse av svenska arbetsmiljölagstiftning. Men om du har utbildat dig inom fallskydd kan det kännas lite tryggare. För alla inblandade. Att gå en fallskyddsutbildning innebär att du får kunskap i allt som har att göra med utrustning, risker, säkerhetstänk och vilka lagar och förordningar du faktiskt behöver förhålla dig till.

Hantera riskerna med en fallskyddsutbildning

När det kommer till arbete på hög höjd gäller det att veta exakt vad man ska göra. Man har inte råd att lära sig av sina misstag. Det skulle nämligen annars kunna vara med livet som insats. Det är sällan man får två chanser att rädda någon som faller från hög höjd. Allra minst sig själv. Ta inte några onödiga och dumma risker. Bryt inte mot arbetsmiljölagstiftningen. Utbilda dig inom fallskydd så att du faktiskt vet hur du ska göra för att undvika att trilla av den där byggställningen. Det förebyggande arbetet är det viktigaste arbetet. Men för det krävs naturligtvis kunskap.

Kategorier
Bygg

Välj rätt fasadrenovering i Stockholm

Är det dags för en fasadrenovering på ditt hus i Stockholm? Då är frågan vad du ska renovera och hur du ska göra det. För en fasadrenovering kan vara lika stor som den kan vara liten och enkel.

När du berättar för dina kollegor att du måste göra en fasadrenovering så kommer du troligen få beklagande ord och miner. De kommer troligen direkt tänka att du ska riva ner all fasad och kanske till och med göra om isolering innan du bygger upp den igen. Eventuellt tänker man även att du ska byta ut alla fönster och dörrar. Åtgärder som i sig är så pass dyra att du kommer tycka att en familjeresa till andra sidan jordklotet kostar kaffepengar. Men en fasadrenovering i Stockholm kan faktiskt vara någonting som är mer eller mindre omfattande. Det kan vara någonting som kommer tömma hela ditt sparkonto eller så är det någonting som inte kommer kosta mer än en familjemiddag ute på en trevlig restaurang. Du måste bara börja med att identifiera vad det är som behöver göras och hur du ska göra det.

Fasadrenovering på smart sätt

Om din fasad fullkomligt skriker efter en renovering så kan det vara lätt att tänka att du ska riva ner allt och börja om igen. Men oftast är det inte så illa som det kan se ut. Oavsett om du har en träfasad, en putsad fasad eller en tegelfasad så kan du alltid lappa och laga. En åtgärd som ändå kommer få fasaden att se som ny ut igen, utan att ta veckor eller kosta hundratusentals kronor. Så börja med att ta reda på ifall du endast kan fylla på med puts, byta ut en tegelsten eller en fasadbräda.

Förbered dig inför fasadrenovering

Det enda du behöver tänka på är att du ska göra ett grundligt arbete där du inte täcker in eventuella skador utan att fasaden och stommen är frisk och torr innan du ger dig på att täppa till alla hål igen. Samma gäller för målningen, eller den typ av ytbehandling som du har valt att använda för din fasad. Det kanske går att rengöra ytan och sedan måla ovanpå den gamla färgen istället för att ta bort allt innan målningen. Eller så kan det räcka med en enklare slipning för att ta bort färg som har lossnat istället för att fullkomligt avlägsna all färg som finns kvar sedan tidigare målningar av fasaden.

Kategorier
Bygg

Maskinuthyrning i Stockholm

En hjullastare, ett elverk eller en terrängbil – om man nu behöver tillgång till det så går de alla att hyra för en dag eller längre tid om man vänder sig till en maskinuthyrning i Stockholm.

Idéer och projekt som kan verka som ouppnåeliga drömmar går att förverkliga även om man själv inte har tillgång till en stor maskinpark. Har man själv eller anställer man kompetensen att köra stora och kraftfulla arbetsfordon så är det bara att hyra dem för den tid man behöver.

Kanske drömmarna inte är större än att röja mark och bygga en bastu eller så är de riktigt stora och man vill förändra ett helt bostadsområde. Det spelar ingen större roll eftersom de maskiner och den utrustning som behövs går att hyra för den tid man behöver.

Även stora byggen tjänar på maskinuthyrning

Stora bygg- eller anläggningsföretag får också glädje av att anävnda maskinuthyrning. Även om de används nästan hela tiden måste de flyttas från plats till plats och då är det fördelaktigt att hyra en maskin som aldrig står och bara tickar pengar. De maskiner man hyr är dessutom genomgångna eller nyservade och av senaste modell. Utvecklingen av elektronik, säkerhet och arbetsmiljö i moderna fordon går så snabbt att det är viktigt att hålla sig uppdaterad.
Skulle det ändå bli problem med maskiner och verktyg så har maskinuthyraren mekaniker eller ersättningsmaskiner som kan komma ut och rädda situationen. Då underlättar det att kunna vända sig till ett och samma företag för alla kontakter

Kategorier
Annat

Professionell asbestsanering Stockholm

Ska du renovera ditt hus men har funderingar runt asbest? Asbest är en utmärkt produkt på många sätt men hamnar det i luftvägar blir det farligt. Kontakta asbestsanering i Stockholm.

När asbest började användas i olika byggnadsmaterial var alla helt omedvetna om faran. Asbest värmeisolerar och ljudisolerar alldeles utmärkt. Vad ingen visste då var att sönderdelad asbest fastnar i lungor och luftvägar och framkallar olika sjukdomstillstånd. Så länge som asbesten är orörd händer ingenting.

På grund av de ovan nämnda egenskaperna användes asbest flitigt under åren mellan andra världskriget och ända fram till 1970-talet. Det är vanligt förekommande i en mängd olika sammanhang i byggnader från den perioden. Det kan finnas i lim och i kakel, i eternitplattor och ventilation. Helst ska fastigheter saneras helt och all asbest tas bort. Idag är asbest förbjudet sedan många år.

Asbestsanering får inte utföras utan tillstånd

Eftersom asbest är ett så farligt material omges det av mycket strikta regler. När en fastighet ska asbestsaneras måste en firma med kunskap och nödvändiga tillstånd anlitas. Beroende på vilken typ av sanering som ska utföras förbereds arbetet på olika sätt. De utrymmen som ska saneras skärmas av från omvärlden och de som arbetar bär skyddskläder och masker.

Då materialet samlats och paketerats fraktas det till deponi och tas om hand. Lokalerna som sanerats dammsugs med specialdammsugare och våttorkas. Alla nödvändiga åtgärder måste vidtas för att förhindra att asbestdamm sprids i luften.

När saneringen är klar har du ett hus där du kan renovera enligt ordinarie standard. Bekvämt och säkert. Läs mer om asbestsanering på denna sida: asbestsaneringstockholm.nu

Kategorier
Bygg

Användning av asfalt i Stockholm

Varför använder man sig av asfaltering i Stockholm? Vad är det som gör att asfalt är ett så väl använt material till gator, vägar och parkeringar? Och idag har asfalt börjat hamna även inomhus.

Asfalt är ett material som numera är så väl använt att det mer eller mindre inte har någon konkurrent inom sitt fält. När du kör runt på någon av landets alla vägar så är det asfalt som du kommer köra på, och inget annat. Visst kan du köra på grus på någon mindre gata, men vid högre hastigheter är det asfalt och inget annat. Idag har asfaltering i Stockholm blivit så vanligt att du alltid kan stöta på något företag som asfalterar någon yta i staden. Det kan vara en asfaltering efter ett markarbete, en nyanlagd yta som ska asfalteras eller ett parti som behöver lagas med asfalt.

Asfalt för tåliga ytor

När man asfalterar så blir det en yta som är hård och tålig. Men samtidigt en yta som kan leda undan vatten eller till och med släppa igenom viss mängd vatten. Asfalt är också ett material som är lätt att tillverka och att lägga. Förutom det så är det ett material som troligen är det mest halksäkra av alla material. Och det är därför som man så gärna vill använda sig av asfaltering av alla ytor som trafikeras av fordon, cyklar och gående. Ett material som fungerar lika bra inomhus i parkeringshus eller på industrier där truckar kör omkring.

Kategorier
Bygg

Byggnadsställningar som hjälpmedel

Vill du få lättare att nå stället du ska måla eller bygga på? Då är byggställningar ett vanligt hjälpmedel i Stockholm. En slags ställningar som du kan bygga precis hur du själv önskar.

Har du någonsin målat om ditt hus? Då vet du hur smidigt det är att måla partiet där du kan stå direkt på marken. Och hur bökigt det är när du ska ta dig upp på en stege med pensel och färghink. Där du måste gå ner, flytta stegen, och upp igen varje gång du ska ta dig framåt i målningen. Det är därför som man har tagit fram byggnadsställningar i Stockholm. Detta är något som gör att marken liksom kommer upp dit du ska, och du kan plötsligt arbeta med ytor som ligger högt upp över marken.

Ställningar vid byggnationer

Det kommer nog inte som en överraskning att byggställningar är något som används vid byggnationer av olika slag. För det är då som du kan behöva komma upp en bit och arbeta med att bygga ett hus eller renovera ett. Byggställningarna består i stort sett av tre olika delar. Det är själva stommen, det som man lägger som golv och trappstegar så att du kan komma upp och runt på ställningen. Beroende på hur hög ställningen är, och vilken funktion den har, så går det även att fästa ställningen i marken eller i väggen den står emot. Det blir därför en mycket säker och trygg lösning för dig som ska jobba på en högre höjd.

Kategorier
Renovering

Det blev fiasko – en målare i Stockholm får komma och hjälpa er

Ni hade planerat och styrt upp så att ni skulle kunna göra allting på egen hand. Men så blev det inte, det blev istället ett stort fiasko. En målare i Stockholm får komma och hjälpa er.

Hela våren har ni planerat och sparat ihop pengar så att ni skulle kunna göra om i sovrummet till höstens intåg. Men så blev inte fallet. Ni valde gemensamt ut vilka färger ni skulle ha på väggarna och tänkte att det skulle bli så fint och bra. Men istället blev det kaos, det blev fiasko av det hela. Du skulle ha hämtat färgen men glömde bort. När din man sedan fick åka för att hämta så tyckte inte du om färgen som han kom hem med, fast ni hade bestämt färgsättningen tillsammans. Det var en specialblandad färg som de blandat ihop åt er. Ändå blev det inte bra.

Målare till er undsättning

Ni bestämmer er ändå för att använda färgen, trots dina motsättningar. När ena väggen är målad och klar så ser det ut som att färgen ändrar nyans. Och det gör den. Tydligen har ni glömt att förmåla och grunda väggen innan den slutgiltiga väggfärgen kom på. Allt blev fel och ni känner inte för att fortsätta när det har blivit såhär. Ni bestämmer er för att kontakta en målerifirma i Stockholm som får komma och slutföra arbetet åt er. Och med hjälp av målaren så får ni till slut ett riktigt snyggt sovrum, precis som ni ville ha det.