Om oss

Dags att börja renovera? Vi vet att det alltid är enkelt att plocka fram hammaren och resten av verktygen och sätta igång med olika projekt. Det är starten som är rolig och det är där man fortfarande brinner av positiva känslor inombords.

Det som emellertid visar sig vara svårare är att slå in den där sista lilla spiken. För många så blir det abrupta slut på de renoveringsprojekt man dragit igång. Så fort man stöter på problem så ger man upp och tappar lusten. Det värsta är att många då istället påbörjar ett nytt projekt och tror sig kunna klara av detta på ett bättre sätt. Något som leder till byggkaos, osämja, sämre ekonomi och – tyvärr – i många fall också separationer.

Det är långt ifrån enkelt att bygga och många män – i synnerhet just män – tenderar att överskatta den egna förmågan. Män har inte händighet inbyggt i DNA:t – det är viktigt att vara medveten om. Den här sidan ska ge ledtrådar om hur man bygger rätt. Vi ska skapa guider, ge steg-för-steg-ritningar, erbjuda tips, råd och fakta om allt som rör olika renoveringar och byggfrågor.

Vi kommer även att skriva mycket om vikten av professionell hjälp vid vissa lägen. Det är något man definitivt tjänar på: det är inget nederlag att betala för en tjänst som man själv inte klarar av! Vi som skriver är erfarna snickare som arbetat hela livet med att bygga och renovera. Vi vet, kort och gott, vad som krävs och vad man ska tänka på. Välkommen.