Kategorier
Annat

Fallskyddsutbildning kan vara på liv och död

Det finns ingenting som är viktigare än säkerhet när man jobbar på hög höjd. Därför ska du alltid ha genomgått en fallskyddsutbildning innan du ger dig upp på arbete på höga ställningar.

Att jobba på höga höjder är ingen lek. Det skulle till och med kunna sägas vara på liv och död. Bara tänk dig själv att du jobbar på en byggställning dussintals meter upp i luften. Vet du inte hur du ska hantera säkerheten så kan arbetet vara förenat med livsfara. I bästa fall kanske bara en grov överträdelse av svenska arbetsmiljölagstiftning. Men om du har utbildat dig inom fallskydd kan det kännas lite tryggare. För alla inblandade. Att gå en fallskyddsutbildning innebär att du får kunskap i allt som har att göra med utrustning, risker, säkerhetstänk och vilka lagar och förordningar du faktiskt behöver förhålla dig till.

Hantera riskerna med en fallskyddsutbildning

När det kommer till arbete på hög höjd gäller det att veta exakt vad man ska göra. Man har inte råd att lära sig av sina misstag. Det skulle nämligen annars kunna vara med livet som insats. Det är sällan man får två chanser att rädda någon som faller från hög höjd. Allra minst sig själv. Ta inte några onödiga och dumma risker. Bryt inte mot arbetsmiljölagstiftningen. Utbilda dig inom fallskydd så att du faktiskt vet hur du ska göra för att undvika att trilla av den där byggställningen. Det förebyggande arbetet är det viktigaste arbetet. Men för det krävs naturligtvis kunskap.