Kategorier
Okategoriserade

Golvslipning Stockholm – bra pris och bättre resultat

Dags att byta ut golven i bostaden i Stockholm? Golven spelar en stor roll i hur en bostad upplevs. De fyller en enormt viktig funktion i inredning och uttryck: man kan genom sina golv förändra hela interiören i hemmet. Slitna golv har samma effekt, men då på ett negativt sätt. Det spelar ingen roll vilka möbler man har, hur man möblerar eller vilken färgskala som finns på väggarna – ett slitet golv rinner över och skapar ett tråkigt intryck. Men att byta golv ska emellertid inte ske utan att man först undersöker en annan möjlighet. Finns möjlighet så är en golvslipning i Stockholm ett bättre alternativ. 

En golvslipning har väldigt många fördelar jämfört med att lägga in ett nytt golv. Här kan man exempelvis nämna priset. Väljer du en golvslipning i Stockholm så kommer kostnaden för denna att bli en bråkdel av kostnaden för ett nytt golv. Detta nästan oavsett vilket golv du väljer att lägga in. Det går alltid att hitta ett bättre pris på golvslipning. En annan fördel handlar om resultatet. Här kan patina nämnas som ett nyckelord. Ett äldre golv har växt klart och satt sig; det har hittat sitt unika uttryck och skaffat en egen personlighet. Ett nytt golv å sin sida kommer i flera år att kännas sterilt och konstgjort. Det blir sällan hemtrevligt direkt. Genom att man slipar bort det översta, nötta lagret så framträder skönheten hos ett äldre golv igen och detta utan att avkall görs på den egna personligheten. 

Som en tredje fördel med golvslipning kan nämnas att det handlar om att ta ansvar för miljön: vi förbrukar för mycket och vi måste ta ett steg bort från slit-och-släng-samhället. En golvslipning innebär att man återbrukar och det är en lösning som ligger helt i linje med de nya direktiven gällande miljö som EU tagit fram. Ser man till förändringar så finns även där möjligheter vad gäller en golvslipning. Efter att slipningen är utförd kan man applicera en ny ytbehandling och få nytt liv i golvet. Här kan olja skapa värme, lack ge lite hårdhet och det finns även möjligheter att i samband med att ytbehandlingen appliceras helt byta färg. 

Tänk på detta vid en golvslipning i Stockholm 

Det finns några saker att tänka på om man funderar på en golvslipning och vi tänkte rada upp några av dessa här nedan: 

Välj professionell hjälp. Att slipa golven på egen hand är möjligt att göra – men det är också ett svårt projekt att genomföra. En slipmaskin väger runt 80 kilo och beter sig väldigt ryckigt. Man har sällan någon mån att misslyckas och detta gör att professionell hjälp är att föredra. Med Rot-avdraget blir det inte så dyrt. 

Informera grannar. En golvslipning låter mycket så det är alltid bra att sätta upp lappar och informera grannarna under den dag slipningen sker. 

Välj dammfri golvslipning. Se till att välja ett företag som erbjuder en dammfri golvslipning. Moderna maskiner suger upp slipdamm direkt och det underlättar för dig på ett tydligt sätt. Kontrollera detta! 

Referenser. Se alltid till att ringa några tidigare kunder till det företag du planerar att anlita för din golvslipning. Det ger dig en bra bild av vad du kan förvänta dig.