Kategorier
Renovering

Badrumsrenovering Stockholm – viktigt att tänka på

En badrumsrenovering är ett komplext projekt och det ska också behandlas med detta i åtanke. Det är något som ligger snäppet över vanliga renoveringar i svårighetsnivå och baserat på detta så är rådet till privatpersoner att man tar hjälp – åtminstone i någon mån. Gäller det dragning av el och installationer så finns det dessutom inga alternativ: där måste man anlita en behörig elektriker.

Vi tänkte här bryta ner hur du kan renovera badrum i Stockholm i mindre delar och genom detta ge en helhetsbild över vad som är viktigt att tänka på innan man sätter igång på allvar.

Tips för att renovera badrum i Stockholm

  • Planera. Det finns hur många tänkbara lösningar som helst vad gäller utformning och val av material i samband med en badrumsrenovering. Genom att planera så kan man få till stånd bättre priser. Hitta den stil du gillar genom att ta in inspiration från olika tidningar och genom att exempelvis bokmärka bilder på Pinterest. Väljer du en professionell firma för din badrumsrenovering i Stockholm så se till att inkludera dem i planeringen. Det ger dig dels en möjlighet att se över referensbilder från tidigare projekt och dels också en chans att få tankar som ligger lite utanför boxen. Vad fungerar – och vilka lösningar fungerar sämre? Genom detta kan du spara pengar och få ett badrum som både är vackrare och som erbjuder en högre funktionalitet.
  • Vad kan du göra själv? Det finns ett stort värde i att ta professionell hjälp i samband med en badrumsrenovering i Stockholm. Totalentreprenad är något som rekommenderas dig som vill ha hjälp från start till mål. Det innebär att du anlitar en och samma firma för allt snarare än att du anlitar en massa mindre företag – elektriker, rörmokare, betonghåltagare och plattsättare. Totalentreprenad ger effektivare, säkrare och – inte sällan – också billigare jobb i slutändan. Vill du göra olika saker själv så se till att gå igenom detta med företaget du anlitar. Du kanske kan riva ut det gamla badrummet på egen hand? Du kanske kan montera alla skåp, kommoder och duschgrejer själv? Gå igenom detta och se till att skapa en bra tidsplan som passar både dig och företaget.
  • Besiktiga. Se till att arbetet blir besiktigat efteråt – och att det finns en komplett dokumentation. Du vill inte hamna i en situation där ord står mot ord och där du exempelvis hamnar i en tvist mot utföraren – eller mot ditt försäkringsbolag. Tänk även på att betalningen ska ske efter att jobbet är slutfört, besiktigat och godkänt. Aldrig innan.
  • Hitta rätt företag. Tänk på att undersöka marknaden innan du skriver avtal. Vilka företag finns, var har man tidigare jobbat, hur många anställda har man – och vilka certifikat har dessa? Tänk även på att ta in så många offerter som möjligt. Det kan skilja 10.000-tals kronor mellan olika företag för en badrumsrenovering i Stockholm. Där handlar det naturligtvis även om att hitta en balans mellan pris och kvalitet. Se alltid till att kolla omdömen på internet och att kontakta referenser innan du bestämmer dig!